Comerţul de Black Friday

Foarte curând, unul din cele mai mari evenimente dedicat comerţului (Black Friday), fie el online sau clasic îşi va striga prezenţa şi marile reduceri ce vor fi acordate în această perioadă ... 

Nu contează că mulţi comercianţi de la noi au şi dat startul la acest eveniment, furând oarecum tradiţia împrumutată şi de noi din SUA. Mai mult, pentru noi contează dacă cu adevarat acest eveniment comercial poate fi sau nu corect.

În acest sens, de curând am descoperit o aplicaţie făcută în mod special pentru a veni în întâmpinarea cumpărătorului, având menirea de a monitoriza pentru început doar evoluţia preţurilor pentru Emag. Aplicaţia xlei.info este structurată în aşa fel încât să identifice evoluţia preţurilor pentru următoarele categorii de produse: televizoare, telefoane mobile, tablete, console jocuri, laptopuri,ebook-readere, aparate foto, cuptoare încorporabile şi maşini de spălat.

Aceste categorii nu sunt alese întâmplător. Statistic sunt şi cele mai cumpărate produse în mediul online. 

Cum funcţionează? Simplu. Mergeţi pe www.xlei.info, copiaţi link-ul unui produs de pe Emag care vă interesează, din categoriile amintite şi plasaţi link-ul în spaţiul alb de lângă butonul verificare preţ şi apăsaţi pe acesta. După ce daţi verificare preţ o să vă apară un grafic cu evoluţia preţului pentru produsul ales, din momentul în care a fost scos la vânzare, până în momentul prezent. 

Ceea ce o să observaţi constă în faptul că preţurile înainte de Black Friday (ultima vineri din luna noiembrie după unii, după ultimile date va fi pe 20 noiembrie) încep să crească şi nu este deloc surprinzător să constataţi că un preţ pentru un produs dorit, în ziua cu pricina poate fi la fel sau mai mare.

Eu am verificat preţul unui televizor smart, iar graficul afişat arată tendinţa de creştere în această perioada.



Aşa că, în cazul în care printre voi sunt şi pasionaţi de cumpărături, mai ales cu ocazia acestui eveniment, nu strică să faceţi o mică cercetare înainte de a cumpără ceea ce vă doriţi.
...
Ioan Vasilescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fiecare om este un trandafir...

E prea mult univers într-un om, pentru a spune că omul este doar o nucă!

Femeilor, intrarea interzisa!

Înstrăinarea umană și căutarea spre redescoperire

Comoditatea, pierdere de timp